fbpx

Som du sikkert har lagt mærke til, bugner internettet af gratis billeder. Det kan være fristende at finde fotos til hjemmesiden eller andre projekter alene ved at lave en billedsøgning på Google. Men desværre har du ikke lov til at bruge de fleste af billederne. De er beskyttet af ophavsret.

Alligevel er det muligt at finde gratis fotos. En del hjemmesider har nemlig specialiseret sig i at tilbyde flotte og gratis billeder.

Gratis-fotos    gratis-og-lovlige-billeder

Pxhere.com

På Pxhere.com kan du hente rigtig mange flotte billeder. Du skal oprette dig med et login, men det koster ikke noget at oprette sig, og du kan hente alle de fotografier, du har lyst til i original størrelse.

Pexels.com

På Pexels.com kan du også finde et væld af gode billeder. Her behøver du ikke oprette dig for at hente fotografier i original størrelse.

Pixabay.com

På Pixabay.com kan du også hente gratis billeder, men du skal oprette dig, hvis du vil hente billeder i originalstørrelse. Det koster dog heller ikke noget at oprette sig.

Unsplash.com

Unsplash.com tilbyder super flotte billeder, som du også kan hente gratis uden at registrere dig.

De fleste af de gratis billedtjenester giver dig mulighed for at donere et bidrag til fotografen. Men det er ikke et krav. Fotograferne bruger typisk hjemmesiderne til at vise deres kompetencer frem. På alle siderne har du mulighed for at søge på lige præcis det emne/projekt, du gerne vil finde billeder til.

Det er en god idé at gøre sig umage med billeder, for de kan ligesom videoer gøre selv “tungt” indhold på en hjemmeside fængende og lettere at forstå.